Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Email: ugyfelszolgalat@elektropopp.hu

Mozgásérzékelők

Gyártó
Ár
-
Szín:
Védettség:
Teljesítmény:
Látószög
Hatótávolság:
Rendezés:
Mik a mozgásérzékelők és miért érdemes alkalmazni?

A mozgásérzékelők a nagyobb mozgásokat érzékelik egy adott érzékelési zónában, és ennek megfelelően kapcsolják "BE" a fényt amint környezeti fényviszonyok a beállított szint alá esik. Egy meghatározott idő elteltével az eszköz a lámpát ismét kikapcsolja.

A mozgásérzékelőket elsősorban forgalmas kültéri vagy beltéri helyszíneken célszerű alkalmazni, mint például folyosókon, előcsarnokokban vagy raktárakban, ahol nagyobb intenzitású mozgások várhatóak.

A mozgásérzékelő a környezetében észlelt sugárzás növekedése alapján érzékeli a mozgást. Az otthoni és ipari biztonsági és világítási / épületgépészeti rendszerekben a legszélesebb körben használt mozgásérzékelők a passzív infravörös (PIR) érzékelők. A PIR érzékelőt az emberi testből természetesen kibocsátott infravörös sugárzás detektálására tervezték. A vevőt egy olyan szűrő tartalmazza, amely csak az infravörös sugarakat engedi át. Amikor egy személy belép a PIR érzékelő észlelési tartományába, a sugárzás különbségből adódó különbség, pozitív töltést hoz létre a vevőn belül; ez az észlelt változás arra készteti az érzékelőegységet, hogy elektromos impulzus formájában jelet küldjön a beépített elektronikának mely kapcsolja az adott áramkört.

A mozgásérzékelők alacsonyabb érzékenysége miatt, áruk is alacsonyabb a jelenlétérzékelőkhöz képest, gyakrabban használják új illetve meglévő épületek épületenergetikai felújításához.